Josep Guix: “Les pressions han trencat un pacte que funcionava i estem molt decebuts”

“Estem molt dolguts, els pactes no es poden trencar així com així”. Amb aquesta sentència Josep Guix, portaveu del Partit Socialista Català a Olot ha expressat la seva decepció, i la dels seus companys de partit, respecte a la decisió del PDeCat de trencar el pacte de govern al consistori olotí.

Guix ha explicat que el pacte que van firmar no tenia en compte temes de caire nacional i que, en aquests casos, senzillament votaven per separat.”Fins ara havia funcionat molt bé i la ciutat d’Olot era la més beneficiada”. El PSC creu que les pressions externes han acabat per trencar el pacte i s’ha mostrat molt dolgut amb el partit d’ERC d’Olot que, segons ha explicat Guix, “juntament amb la CUP han portat a debat el trencament del pacte”.
“Nosaltres vam mostrar el rebuig amb la violència de l’1-O, amb l’aplicació de l’article 155 i amb l’empresonament dels membres del govern català”. El protaveu del PSC, però, ha confirmat que faran una oposició constructiva per una ciutat que “serà la més perjudicada del trencament del pacte”. Ha afirmat que “el primer és Olot” i que no es mostraran “venjatius” a l’hora d’aprovar o rebutar decisions preses pel govern al ple de l’Ajuntament. Això sí, veuen difícil que en un futur proper tornin a pactar amb el PDeCat i creuen que la població d’Olot no entén per què s’ha trencat el pacte.

x