750.000 persones, 1.250 de les quals de la Garrotxa i desplaçades amb 22 autobusos, han participat en la marxa per la “llibertat dels presos polítics”

Barcelona ha viscut aquest dissabte a la tarda una nova gran mobilització ciutadana i organitzada amb molt poc temps. En aquesta ocasió era per reclamar que s’alliberi als polítics que han estat empresonats, el vicepresident Oriol Junqueras, els set consellers i els dos presidents de les entitats sobiranistes. La marxa estava organitzada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana i segons la Guàrdia Urbana han assistit 750.000 persones.

La Garrotxa s’hi ha sumat una vegada més de manera massiva i des de la capital de la comarca han sortit 22 autobusos per participar a la marxa, el que significa que més de 1.200 garrotxins s’han desplaçat a la capital catalana amb bus, a més dels que ho han fet amb vehicles particulars i altres mitjans de transport públics.
El lema de la marxa era “Llibertat presos polítics. Som república” i milers de persones han saturat Barcelona a partir del carrer Marina. La concentració ha arrencat a les cinc de la tarda des de la cruïlla del carrer Marina amb Pujades i han començat a avançar fins a l’avinguda Icària. Allà hi havia l’escenari on s’han fet diversos parlaments.

L’alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha publicat una fotografia al seu compte de Twitter, juntament amb la presidenta de l’associació i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

La Garrotxa és una comarca compromesa amb la causa independentista. Ho ha demostrat en les eleccions i en cada mobilització, concentració o manifestació. I avui no podia ser menys. 22 autobusos han sortit des de la comarca garrotxina cap a una concentració que, aquest cop, no és festiva. Una marxa “una mica trista” organitzada per l’ANC i Òmnium. De la Garrotxa han sortit més de 1250 persones. Des de la Vall d’en Bas s’han organitzat caravanes de cotxes, ja que no quedaven autobusos per a tanta gent.


Foto: Ariadna Castells (Instagram: @piernas_largas)