El festival Lluèrnia rebutja la repressió de l’estat i reclama la llibertat dels presos polítics

El festival Lluèrnia va reclamar aquest divendres la llibertat dels presos polítics. Ho va fer amb la companyia de centenars de ciutadans d’Olot que van encendre espelmes i les van distribuir per tot el Firal en senyal de rebuig al govern de l’estat.

Tot i l’anulació de gairebé tots els actes del festival Lluèrnia, l’organització va decidir convidar la població en un acte de protesta per la repressió de l’estat espanyol i per exigir l’alliberament dels presos polítics. La plaça Major va ser el punt de trobada on es va desplegar una pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics. Seguidament, els olotins i olotines van començar a encendre les seves espelmes i van dirigir-se al Firal, on es podia veure la paraula ‘llibertat’ en flames. El passeig es va anar omplint d’espelmes que il·luminaven tota la llargada del Firal.

Les espelmes van seguir enceses a molts balcons olotins per simbolitzar que no es tractava només d’una trobada pública, sinó que també era un compromís individual. Amb tot, aquest 2017 el festival Lluèrnia ha decidit cancel·lar la seva programació, però el foc ha tornat el mes de novembre a Olot, aquest cop en senyal de protesta.

x