La CUP Olot descarta formar part d’un govern de concentració independentista amb el PDeCAT, ERC i Demòcrates

A l’espera de saber com governarà a partir d’ara el PDecAT a Olot, després del trencament amb el PSC, la CUP ha declinat la proposta d’Esquerra d’un govern de concentració independentista. La CUP es va reunir divendres en assemblea per debatre la proposta i va fer públic el seu posicionament a través de les xarxes socials el mateix vespre. Per altra part, membres de la CUP de la Garrotxa concorreran a les llistes del partit a les eleccions del 21D.

A finals d’octubre, després de les detencions dels ‘Jordis’ i de l’aplicació de l’article 155, en un ple extraordinari de rebuig a l’Ajuntament d’Olot, ERC va proposar al PDeCAT, Demòcrates i a la CUP un govern de concentració independentista. Dijous passat, l’alcalde d’Olot va anunciar el trencament del pacte entre PDeCAT i el PSC. ERC va reiterar el seu oferiment. La CUP va declinar divendres la proposta. Consideren que el seu model de ciutat és oposat al del PDecAT.

Militants de la CUP de la Garrotxa van participar ahir a l’Assemblea Nacional Extraordinària del partit a Granollers per decidir si es presentaven a les eleccions del 21 de desembre i de quina manera. Finalment, la CUP concorrerà a les eleccions, tot i que les consideren il·legítimes. S’ha descartat una llista conjunta i aniran en solitari, com han fet fins ara. Membres de la CUP de la Garrotxa es presenten a les llistes. Tot i que encara es desconeixen els noms, no van al capdavant i hi participen de forma simbòlica,  ja que la prioritat de la CUP de la Garrotxa, segons Tresserras, és el municipalisme.

x