El garrotxí Llorenç Planagumà encapçalarà la llista de Catalunya en Comú per Girona a les eleccions catalanes del 21 de desembre

El geòleg olotí Llorenç Planagumà és el candidat per Girona de Catalunya en Comú per a les properes eleccions del 21 de desembre. Malgrat que les llistes encara no estan tancades fins el proper 17 de novembre, ja es coneixen alguns detalls de la composició de les candidatures, i la presència garrotxina que té cada una d’elles.

Per a les eleccions del proper 21 de desembre destaca la presència d’un garrotxí com a cap de llista a la demarcació de Girona: és Llorenç Planagumà, que encapçalarà la candidatura de Catalunya en Comú. El geòleg olotí buscarà revalidar l’escó per Girona que van treure en les darreres eleccions catalanes del 27 de setembre del 2015.

Pel que fa a les altres formacions, la llista Junts per Catalunya, que integra el Partit Demòcrata, comptarà amb dos polítics garrotxins. Un d’ells és l’alcalde de Besalú Lluís Guinó, que ja ha estat diputat al Parlament la darrera legislatura per Junts pel Sí i vicepresident primer de la cambra en l’últim tram de mandat. A la llista s’hi suma l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas. Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya també presenta dos candidats de la comarca: són l’alcalde de la Vall d’en Bas Lluís Amat, que entra a la candidatura com a independent, i la cap de l’oposició a l’Ajuntament d’Olot Anna Barnadas. De moment, aquestes formacions no han confirmat el lloc que ocuparan els representants comarcals. Qui tampoc ha confirmat els integrants de la seva candidatura és la Candidatura d’Unitat Popular, malgrat que tot indicaria que Mireia Tresserras i Raül Massanella en formaran part. Qui sí que ho ha fet és el PSC, que comptarà de nou amb Albert Bramon al número 9 de la llista: el secretari del partit a la Garrotxa ja havia anat a la darrera contesa al lloc 3 de la candidatura a la demarcació. També repeteix Júlia Sala, pel Partit Popular, que passa de la desena posició el 2015 fins a la cinquena que ocuparà en les eleccions del desembre. De moment, es desconeix si Ciutadans portarà garrotxins a les seves llistes: sense representació a la comarca, no va comptar amb ningú de la Garrotxa a la candidatura de les darreres eleccions catalanes.