El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa 2017 comença aquest dijous i durarà fins el 22 de desembre

Aquest dilluns s’ha presentat la campanya El Gran Recapte d’Aliments a la Garrotxa. Per vuitè any consecutiu, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja, així com els ajuntaments de la comarca i diverses entitats del territori fan possible aquesta iniciativa solidària.

La comarca de la Garrotxa viurà un any més El Gran Recapte d’Aliments.  La iniciativa consisteix en la recollida d’aliments i productes bàsics per després destinar-los a aquelles persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social.

La jornada central del Gran Recapte d’Aliments es celebrarà el dia 2 de desembre a Olot, però els ciutadans de la Garrotxa podran realitzar la seva aportació a la campanya durant diverses setmanes, a les entitats i establiments adherits. Aquest any, els productes de necessitat bàsica que es demanen són, sobretot, detergent, llegums cuits, oli, llet o bolquers de les talles 4 i 5. Com a novetat, s’incorporarà la recollida de productes per a persones amb intoleràncies alimentàries, com aliments sense gluten o llets de diferent tipus.

Per a fer possible el Gran Recapte d’Aliments, la figura dels voluntaris és fonamental. A la Garrotxa es mobilitzen 300 persones que realitzen tasques de recollida de productes als supermercats, classificació dels productes al Centre de Distribució d’Aliments o realitzen serveis de transport de les donacions. L’any passat es van recollir 41.051 unitats de productes. Un volum que requereix una alta participació de voluntariat. Aquest any el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa fa una crida per participar com a voluntari i ajudar a l’organització. Els interessats poden trucar al telèfon del Consorci 972 26 66 44 fins el 24 de novembre.

Tots els municipis de la comarca es bolquen en el Gran Recapte d’Aliments i mostren la seva vessant més solidària. Des de la Fundació Banc dels Aliments destaquen la solidaritat de la comarca. En aquesta edició hi haurà al voltant de 90 punts de recollida de productes bàsics distribuïts per tots els municipis de la Garrotxa. Ajuntaments, supermercats, centres cívics, llibreries, escoles d’idiomes, escoles bressol o entitats culturals són alguns dels espais on es podran dipositar les donacions, fent que cada any la xarxa d’establiments adherits sigui més àmplia. A més de la crida a la participació com a voluntari, des de l’organització també es destaca la necessitat de voluntariat per cobrir el transport de totes les donacions

Tot i que el Centre de Distribució d’Aliments està obert tot l’any, el Gran Recapte d’Aliments aporta aproximadament un 40% de les donacions anuals, per aquesta raó, la col·laboració de tots en el Gran Recapte és fonamental per ajudar als qui més ho necessiten

x