Robolot renuncia a l’aportació que rebia de la Fundació Princesa de Girona i trenca relacions en defensa del professorat català

El certamen Robolot ha anunciat que renuncia als 5.000 euros que els aportava la Fundació Princesa de Girona, de cara a les properes edicions, i trenca relacions amb l’entitat. Afirmen que ho fan per coherència, per allunyar-se dels posicionaments polítics després que els darrers dies es qüestioni el treball dels professors a les escoles catalanes.

El Robolot és un certamen de robòtica que cada any impulsa la introducció de les noves tecnologies amb els estudiants garrotxins dels centres de primària i secundària, i rep la subvenció de diverses fundacions per tal de poder dur-se a terme. Però l’edició del 2018 comptarà amb una absència destacada: l’entitat Robolot Team ha decidit trencar amb la Fundació Princesa de Girona i renuncia als 5.000 euros que aporten a la celebració del certamen. Ho ha anunciat la mateixa organització a través d’un comunicat, i ho fan motivats per la situació política que afecta al país. Segons Robolot, el professorat català està essent qüestionat els darrers dies, i per coherència prefereixen allunyar-se de la institució monàrquica.

Segons l’organització, no preveuen que aquests 5.000 euros impedeixin que es segueixi celebrant el Robolot, i asseguren que trobaran els fons per un altre cantó. El Robolot compta amb 16 edicions a les seves esquenes.