ERC Olot s’ofereix al PDeCAT i Demòcrates per a formar part del govern de la ciutat

ERC Olot s’ofereix al PDeCAT i Demòcrates per garantir un govern fort a la ciutat. La proposta inicial del grup municipal, i com van dir per primera vegada al ple extraordinari contra el 155 de finals d’octubre, era fer un govern de concentració independentista. La CUP, però, d’entrada ja ho va rebutjar. El PDeCAT i Demòcrates ara tenen 9 regidors, després de les tres baixes del PSC, i estan en minoria. Esquerra espera una resposta abans del ple municipal de la setmana que ve.

Esquerra d’Olot va proposar al ple extraordinari de finals d’octubre un govern de concentració independentista. L’oferta va agafar per sorpresa el PDeCAT i Demòcrates. Dijous passat, arran de la situació política de Catalunya, es va trencar el pacte de govern amb el PSC i ERC, el mateix dia, va reiterar la seva proposta. La CUP, però, ràpidament se’n va desmarcar, mentre que Esquerra avui s’ha tornat a oferir per entrar al govern i treballar per a la ciutat. Des del grup municipal esperen una resposta de l’equip de govern abans del ple de la setmana vinent. Després de les baixes dels tres regidors del PSC, el dijous 23 s’hauria d’aprovar el nou cartipàs.

El PSC Olot ha assenyalat que les pressions de la CUP i ERC han forçat el trencament del pacte. Per la seva banda, ERC defensa que el millor escenari hagués estat que els regidors del PSC Olot haguessin rebutjat el posicionament del seu partit. L’alcalde d’Olot i la portaveu d’ERC, Anna Barnadas, es van reunir després del primera proposta d’esquerra. Però, després del trencament del pacte, no hi hauria hagut més contactes.