L’Associació Àmbit Sant Lluc i el Museu de la Garrotxa homenatgen Ramon Planas

L’Associació Àmbit Sant Lluc, que es dedica a recuperar la memòria històrica dels artistes garrotxins per evitar que caiguin en l’oblit, ha decidit retre homenatge a Ramon Planas i Serra. L’artista, nascut a Lleida, va arribar a Olot als 23 anys i ja no va marxar més.

Vicepresident i membre fundador de l’Associació Àmbit Sant Lluc, Ramon Planas va morir sobtadament el dia després de presentar el cartell de carnaval, del qual n’era l’autor. Ara, la Sala d’Àmbit Sant Lluc i la Sala 15 del Museu d’Olot s’omplen amb les seves obres per retre-li homenatge a un artista que considerava igual d’important la tècnica com el tema en la pintura, a l’hora de transmetre el contingut de la mateixa. Representant del Realisme Abstracte, corrent artística en la qual s’emmarcava, va arribar a exposar a París, entre molts d’altres llocs. A Olot va arribar quan va acabar la carrera de magisteri amb la millor nota de la promoció, fet que li va permetre escollir on exercir. L’Escola Malagrida va ser l’escollida per Ramon Planas, que d’aquesta manera aconseguia apropar-se a l’Escola de Belles Arts, on podia seguir aprofundint els seus coneixements artístics. L’exposició, que es pot veure a la Sala d’Àmbit Sant Lluc i a la Sala 15 de l’Hospici, restarà allà fins el 25 de novembre per apropar Ramon Planes, un artista proper, a la societat garrotxina.