EL MOT 2018 girarà entorn de la literatura de compromís

Avui s’ha donat el tret de sortida al proper Festival MOT. Es celebrarà al març, entre Olot i Girona, però ja s’ha donat a conèixer la temàtica i el nou comissari de l’esdeveniment. El filòsof i periodista Josep Ramoneda estarà al capdavant de la cinquena edició, dedicada a l’escriptura vinculada al compromís sota el títol ‘Literatura encarnada’.

Escriptura de l’experiència, del compromís. Situacions que porten al límit als seus protagonistes. És el que hi ha darrera del títol del proper Festival MOT, batejat com a Literatura Encarnada. L’únic festival literari que s’organitza entre dues ciutats, tornarà a Olot i Girona al mes de març. En aquesta cinquena edició i el filòsof, periodista i escriptor Josep Ramoneda agafa el relleu de Mita Casacuberta, que havia comissariat les darreres edicions.

Les directores del festival, així com els representants polítics d’Olot i Girona que avui han assitit a la presentació, han coincidit a dir que el MOT ha estat una història d’èxit i treball conjunt entre les dues ciutats, amb una fórmula que uneix qualitat i proximitat.

John Carlin, periodista autor de la biografia de Nelson Mandela, el Kenià Ngugi Wa Thiong’o, Edurne Portela, Erri de Luca o Belén Gopegui són alguns dels noms confirmats del MOT 2018, que comptarà amb una trentena d’autors nacionals i internacionals.

EL festival literari arribarà primer a Girona, del  15 al 17 de març, i del 22 al 24 es celebrarà a Olot. La direcció del festival a la capital garrotxina ha confirmat que, davant la gran afluència de públic a la Carbonera, l’espai que acollia fins ara les converses, està estudiant un canvi d’ubicació dels actes.

x