Creix un 4,2% el consum de menjars preparats en supermercats

Segons dades del ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, els precuinats van ser la categoria d’aliments que més va créixer a les cistelles dels espanyols, amb un augment del 4,2%. Aquest increment coincideix amb el descens del consum de productes frescos com el peix, el pa, la carn i les verdures.

El consum per persona de plats precuinats va ser de 13,7 quilos, gairebé un 6% més que l’any passat. Són dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, que expliquen el creixement del consum de menjars preparats en una escalada sense aturada. Els plats preparats s’han convertit en una opció de menjar saludable sense esforç. Curiosament, la salut està despuntant, ja que les amanides, sopes i cremes estan tenint un gran creixement. Hem volgut comprovar-ho als supermercats Consum d’Olot. Però és del tot cert, que són tan sans els menjars preparats com els tradicionals? Hem parlat amb Mireia Guzmán, dietista i nutricionista per saber-ho. Els productors, degut a aquest canvi, s’han vist obligats a créixer i innovar, com és el cas de les salsitxes i les hamburgueses en la indústria càrnia.