Les obres del Firal afecten el calaix dels comerciants i bars del Passeig

Els establiments del Firal han notat un descens important de les vendes en motiu de les obres, davant les dificultats que es troben els clients per arribar als seus comerços. Per compensar-ho, l’Ajuntament d’Olot preveu bonificacions en l’IBI per les botigues i confirma que les obres mantenen el ritme previst.

Les obres del Firal que van començar a l’agost ja arriben a la part central del passeig. Els treballs han afectat el dia a dia dels olotins i també el dels establiments, que han vist baixar considerablement el volum de gent que hi passa. Una situació que afecta especialment els bars que fins ara hi tenien terrasses. És el cas d’un dels cafès històrics de la ciutat, l’Esport, que segons ha pogut saber Olot Televisió, ha decidit tancar, tot i que se’n desconeixen els motius. Els comerços de les dues bandes del passeig i la Llibreria Drac, tot i tenir dos accessos, també han notat un descens important de les vendes davant les dificultats que es troben els clients per arribar-hi.

Malgrat els inconvenients que els suposen les obres, els comerciants i restauradors entenen que es tracta d’un bé per a la ciutat. També assenyalen que estan ben informats de com avancen els treballs, a partir de reunions periòdiques.

Des de l’Ajuntament d’Olot demanen paciència als afectats. Afirmen que que són conscients del problema i que el seu objectiu és agilitzar els treballs per tornar a la normalitat el més aviat possible i que aquests comerços es revaloritzin. Abans de començar les obres, van preveure algunes mesures per minimitzar les afectacions als comerços, entre elles bonificacions a nivell fiscal de cara als pressupostos de 2018.

El consistori olotí confirma que la reforma avança segons el calendari previst i que estarà enllestida el setembre de l’any vinent.