La Vall d’en Bas crea per primera vegada el Consell d’Infants per valorar i aplicar les opinions dels més joves del municipi

Per primera vegada la Vall d’en Bas crea un Consell dels Infants, un òrgan de treball per traslladar propostes dels més joves del municipi a l’Ajuntament. Després de diverses sessions, els alumnes de l’Escola Verntallat han elaborat una dotzena d’actuacions per tal de que algunes d’elles siguin una realitat l’any vinent.

Aquesta és una de les sessions de treball dels alumnes de cinquè i sisè de l’Escola Verntallat. Són una vuitantena de nens i nenes que estan elaborant propostes per traslladar-les a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, basades en medi ambient, lleure i esports. En total, traslladaran al consistori una dotzena d’actuacions possibles, i laintenció és que es debatin les propostes al proper ple municipal, el 19 de desembre, per tal de poder-ne aplicar alguna.

És la primera vegada que la Vall d’en Bas arrenca un Consell d’Infants, una iniciativa que pretén traslladar les opinions dels més petits del municipi i fer-les realitat en l’àmbit municipal. Aquesta experiència ja es duia a terme a l’escola Verntallat, però només a nivell de la zona escolar i l’àrea educativa.

Entre les propostes escollides pels alumnes, n’hi ha de molt diverses com posar papereres als punts d’accés amb vehicle prop del Puigsacalm, crear una biblioteca a la Vall, fer activitats a la zona dels pins o cobrir la piscina municipal de Sant Esteve. Algunes es podran fer realitat, i d’altres no, però el fet de ser pensades i presentades és el primer pas perquè acabin essent possibles.