‘La meva història de la guerra, a Olot’ de Maria del Tura Roura és el dotzè volum de la Nova Biblioteca Olotina

La història viscuda per Maria del Tura Roura i Castanyer durant la Guerra Civil ha pogut ser reeditada. Aquest divendres a l’Arxiu Comarcal se’n va fer la presentació davant d’una cinquantena de persones.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa va acollir la presentació de la reedició del llibre ‘La meva història de la guerra, a Olot’. El recull de vivències de Maria del Tura Roura s’ha publicat ara dins la Nova Biblioteca Olotina, la col·lecció de memòries i biografies de l’Ajuntament d’Olot.

Segons Jordi Castanyer monjo de Montserrat i cosí de l’autora. la Guerra Civil és un terme inadequat per denominar aquest conflicte, ja que de civil no en va tenir res. La guerra va esclatar quan Maria del Tura Roura tenia disset anys i en el llibre es relaten successos com la crema del convent dels caputxins. ‘La meva història de la guerra, a Olot’ és el dotzè volum de la Nova Biblioteca Olotina. A la presentació hi van assistir una cinquantena de persones.

x