Es compleixen 25 anys del segrest de Maria Àngels Feliu, la ‘farmacèutica d’Olot’

Maria Àngels Feliu, coneguda com ‘la farmacèutica d’Olot’ va ser segrestada un dia com avui, 20 de novembre, de fa 25 anys, després de tancar la farmàcia. El seu captiveri va durar 492 dies. Encara avui, és el segrest més llarg que hi ha hagut mai a l’estat espayol sense un motiu terrorista al darrera.

Filla d’un industrial de la Garrotxa, Feliu tenia 34 anys i tres fills quan la van tancar en un petit habitacle soterrani de Sant Pere de Torelló. Era a la casa del cervell de la trama, el guàrdia forestal Ramon Ullastre i la seva dona Montserrat Teixidor. També hi estaven implicats el Policia Local d’Olot Antoni Guirado, José Luís Paz García, delinqüent comú de Camprodon, i Sebastià Comas, el segrestador conegut com a ‘Iñaki’, que va acabar alliberant-la pel seu compte el 27 de març de 1994, en una benzinera de Lliçà de Vall, al Vallès Oriental. Dels cinc condemnats, que van ser detinguts el 1999, només en queda un a la presó, Ramon Ullastre com a màxim responsable dels fets. 25 anys després, Ma Àngels Feliu continua treballant a la seva farmàcia de la carretera de Santa Pau, a Olot.