Dos-cents estudiants garrotxins participen en un taller d’innovació disruptiva dins la setmana de l’emprenedoria

Entre els actes que es programen a la Setmana de l’Emprenedoria, sempre hi ha tallers destinats perquè els joves comencin a integrar una actitud creativa amb iniciativa. Un d’ells s’ha dut a terme aquest matí, on l’enginyer informàtic Xavier Verdaguer ha induït a dos-cents estudiants a tenir idees per resoldre quatre problemàtiques.

Com revitalitzar la indústria tèxtil garrotxina? Com fer més atractiva la comarca pels nòmades digitals que treballen viatjant pel món? Què s’ha de fer amb els habitatges desocupats? Com podem fer que les empreses col·laborin tot i la competència existent entre elles? Aquests quatre dubtes han estat plantejats a més de dos-cents estudiants de l’Escola Pia, l’Escola d’Art i els Instituts Montsacopa, Bosc de la Coma i Garrotxa, en el taller d’innovació disruptiva impartit per Xavier Verdaguer, director del centre Imagine del Sillicon Valley de Califòrnia. La intenció d’aquesta activitat era trobar solucions i generar iniciativa creativa als joves garrotxins mitjançant el mètode Lambert que imparteix l’empresa, per tal que integrin aquestes sinergies en el seu dia a dia. Els estudiants s’han dividit segons la problemàtica que havien d’afrontar, i en grups havien de trobar 30 idees per tal d’afrontar els dilemes, per després contrastar-los amb professionals. Un objectiu important del taller era la d’evidenciar la necessitat de treballar en equip per tal de trobar solucions als problemes.

El taller s’emmarca dins les activitats de la Setmana de l’Emprenedoria que es celebra a Olot, i serveix de test per l’activitat Dream Big que farà el mateix centre al Palau Sant Jordi de Barcelona, el proper 30 de novembre, amb 7.000 participants.