L’Esbart Olot celebra els seus 25 anys amb un dinar

L’Esbart Olot ja fa 25 anys que treballa en la recuperació i creació de la dansa d’arrel tradicional. Els dansaires han celebrat aquest dissabte el seu vint-i-cinquè aniversari  amb un dinar popular.

Recuperar la dansa popular, transmesa, al llarg de tants anys de generació en generació. Aquest era l’objectiu d’uns joves que l’any 1992, van fundar l’Escola de Dansa Folklòrica de la Garrotxa. Enguany, estan d’enhorabona: celebren el seu 25è aniversari. Actualment, prop d’una setantena de persones formen part de l’Esbart, i sota la direcció d’Àlvar Borrell, participen en diverses activitats d’Olot i d’arreu de Catalunya.

Han recuperat danses tradicionals: com el Ball Pla d’Olot, que data del segle XVIII, o el Ball del Xai Be, una dansa de pastors del segle XV, considerada de les més antigues de Catalunya. Hi ha 25 nens i nenes que es formen a l’Escola de Dansa. És a partir dels 15 i 16 anys, quan es poden apuntar a l’Esbart. L’Esbart, però, no és només un espai per a la recuperació, sinó també per a la creació. Aquest any han presentat l’espectacle ‘8del9: Festa Major’, que recrea l’ambient que es viu a Olot durant les Festes del Tura.