Els estudis de l’Eixample Malagrida i de les esllavissades de la Garrotxa, guanyadors de les Beques Ciutat d’Olot

Avui s’ha fet públic el veredicte de les Beques Ciutat d’Olot. La que impulsa l’estudi de Ciències Naturals s’ha atorgat a Guillem Roca, per un projecte que investigarà les zones d’erosió susceptibles de la Garrotxa. La de Ciències Socials l’ha guanyada Arnau Vergés, que estudiarà l’Eixample Malagrida d’Olot.

Aquest 2017 s’han tornat a donar la totalitat de les Beques Ciutat d’Olot, després que l’any passat l’apartat de Ciències Socials quedés desert. Pel que fa a aquesta darrera beca, que recorda la tasca d’Ernest Lluch, ha estat guanyada per Arnau Vergés, que investigarà l’Eixample Malagrida d’Olot; l’arquitecte olotí vol estudiar-ne la seva autoria real, a més d’analitzar la influència política de Malagrida en el projecte, fer un inventari de l’arquitectura noucentista i la que sorgeix després de l’aiguat d’Olot a la zona, i si es pot donar per vàlid el model de ciutat jardí que pregona.

Pel que fa a la beca Oriol de Bolós de Ciències Naturals, el guanyador ha estat Guillem Roca i el seu projecte ‘Cartografia a partir de sistemes d’informació geogràfica de la susceptibilitat de processos gravitacionals a la Garrotxa’. Això significa l’estudi dels esllavissaments i erosions que tenen lloc a la Garrotxa, com els que es produeixen a Castellfollit de la Roca o al volcà Croscat de Santa Pau.Les beques Ciutat d’Olot tenen una dotació de 4.500 euros per a cada projecte guanyador.

x