El PDeCAT governarà en minoria a Olot amb nou regidors

El PDeCAT continuarà governant en minoria a l’Ajuntament d’Olot. Els demòcrates desestimen pactar amb Esquerra i opten per seguir amb nou regidors. Avui s’ha presentat el nou cartipàs municipal, que recull els regidors que assumiran les competències que tenien fins ara els representants del PSC.

El trencament del pacte de govern vigent a l’Ajuntament d’Olot entre el PDeCat i el PSC va deixar a l’aire la governabilitat al consistori. L’equip de govern perdia els tres regidors socialistes i es quedava en minoria amb només els nou regidors del PDeCat-Demòcrates, dels 21 que hi ha al ple. Esquerra va proposar un pacte de forces independentistes i després va oferir-se a entrar al govern. Les negociacions, però, no han prosperat, i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha anunciat aquest matí la decisió de seguir governant en solitari.

Corominas ha agraït la predisposició d’Esquerra en les negociacions, així com la feina dels regidors socialistes. S’ha mostrat convençut que, tot i que tindran més dificultats, es podran seguir tirant endavant projectes per millorar la ciutat, amb els suports de la resta de partits.

Avui també s’ha presentat el nou cartipàs i els noms dels regidors es faran càrrec les funcions de govern que tenien fins ara els tres representants del PSC. Pep Berga assumirà la regidoria d’Educació que fins ara liderava el socialista Jaume Mir. L’àrea de Medi Ambient, de la qual es feia càrrec Josep Guix, es repartirà en diversos regidors, Josep Gelis, Jordi Alcalde, Núria Zambrano i Estanis Vayreda. Pel que fa als barris, s’ha optat per assignar-ne un a cada regidor del PDeCat.
La sortida dels socialistes de l’equip de govern d’Olot també modifica la junta de govern local i els Tinents d’Alcalde: Estanis Vayreda passa a ser el segon, després de Josep Berga que es manté com a primer. Els segueixen Jordi Alcalde, Mar Roca i Montserrat Torres. Els nomenaments es portaran a aprovació al proper ple municipal, on també es donarà compte del nou cartipàs mitjançant un decret d’alcaldia.

x