Divendres es celebrarà la tercera edició de la jornada Europe for You a Olot

Aquest divendres té lloc a l’Oficina Jove de la Garrotxa-IDEAL una activitat dirigida especialment als joves que tinguin ganes de conèixer altres països d’Europa. A la jornada Europe For You podran descobrir les oportunitats de mobilitat que els ofereix la Unió Europea.

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb la col·laboració de l’associació Resilience Earth, Núria Social i el suport de la xarxa Eurodesk i Europe Direct organitzen aquest divendres 24 de novembre la tercera jornada Europe For You.

A partir de les set de la tarda, l’IDEAL- Oficina Jove de la Garrotxa acollirà una sessió informativa sobre el programa TLN Mobilicat, que proporciona ajudes perquè els joves inscrits al Programa Garantia Juvenil puguin accedir a formació en idiomes i fer pràctiques professionals a empreses o entitats de diferents països europeus. En aquest cas es parlarà concretament de formació professional a la Garrotxa i Portugal sobre agroecologia i educació comunitària.

També es podrà veure un dels documentals de la sèrie Joves x Europa, on es recullen les experiències de joves garrotxins que han decidit viure una experiència formativa o laboral a Europa. En aquesta ocasió es podrà conèixer l’experiència d’una au pair.

La tarda finalitzarà posant en comú les experiències viscudes pels participants a l’intercanvi juvenil que es va realitzar aquest estiu entre joves catalans, belgues, polonesos i finesos a Finlàndia i també s’explicarà l’experiència  del Training Course que es va realitzar a Xipre i on es va tractar el món de la ceràmica i les seves possibilitats.

La tercera Jornada Europea Europe For You, però, tindrà el seu punt final dissabte 25 de novembre, també a l’Oficina Jove de la Garrotxa. A dos quarts de vuit del vespre es projectarà la pel·lícula “Júlia Ist”, de la directora Elena Martín, que explica la història de la Júlia, una estudiant d’arquitectura que inicia un Erasmus a Berlín i descobreix que la realitat és molt diferent a les expectatives que tenia abans d’emprendre el viatge. Per a més informació sobre les jornades europees Europe For you, es pot consultar el web www.garrotxajove.cat