L’Ajuntament d’Olot lliura dissabte la Medalla de la Ciutat a RCR Arquitectes

L’Ajuntament d’Olot reconeixerà la trajectòria dels arquitectes RCR aquest dissabte al Teatre Principal. Després de guanyar el Pritzker, el consistori lliurarà la 19a Medalla de la Ciutat d’Olot a Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta.

Aquest dissabte a la tarda, l’Ajuntament d’Olot lliurarà la Medalla de la Ciutat a RCR Arquitectes. L’acte d’homenatge a Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta serà a les 6 de la tarda al Teatre Principal. El consistori va iniciar el mes de juny els tràmits per a concedir la medalla als arquitectes i reconèixer la seva trajectòria, que va ser guardonada amb el Premi Pritzker, considerat el Nobel d’arquitectura, el mes de maig. El jurat va valorar la combinació dels valors locals amb la dimensió universal de la seva obra.

Aranda, Pigem i Vilalta van crear l’any 1988 el seu estudi i han projectat diverses obres a la ciutat, com l’estadi d’atletisme, el pavelló de bany o el Firalet. També han realitzat projectes privats com els pavellons i el restaurant de Les Cols o la remodelació de l’antiga foneria de Can Barberí. És allà, al seu estudi, on acullen, els mesos d’estiu, professionals d’arreu del món en el marc del Workshop RCR. Aquesta és la 19ª Medalla d’Olot que entrega el consistori. La darrera es va lliurar el 2014 a l’empresari Pere Alzamora.

x