Olot escull el sector de la ciutat on començarà a aplicar el pressupost participatiu l’any vinent

Aquest dijous s’inicia el primer pas del pressupost participatiu que impulsa Olot. Durant el ple municipal s’escollirà el primer sector de la ciutat per dur-hi a terme actuacions de millora, prèviament acordades pels mateixos olotins. En total, es destinaran 100.000 euros per a executar aquests projectes durant el 2018.

Els pressupostos de l’Ajuntament d’Olot per l’any vinent preveuen una partida de 100.000 euros per dur a terme un procés participatiu, on els mateixos veïns decidiran algunes de les actuacions que calen fer als barris de la ciutat. Hi ha dues zones que queden excloses del debat: són Sant Miquel i el Nucli Antic, on ja hi ha en marxa plans integrals de millora. Així, s’ha dividit la resta de la ciutat en tres grans àrees: la zona nord, formada pels barris que voregen el volcà Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques, la zona sud, que integra l’àrea entre la carretera de Batet de la Serra, la Solfa i els Tossols, i la zona oest, que va de l’Eixample Malagrida a la carretera de Riudaura tocant el volcà Montolivet. Malgrat la divisió per sectors, es convida a tots els olotins a participar en la redacció de propostes, tot i que els veïns no podran votar sobre les accions a aplicar fora de la seva pròpia zona.

Durant el ple municipal d’aquest dijous s’escollirà per sorteig el sector de la ciutat on es desenvoluparà el pressupost participatiu l’any vinent, així com les àrees on s’actuarà el 2019 i el 2020, on també s’hi destinaran 100.000 euros. Les accions que proposin els ciutadans s’han de poder realitzar en sis mesos, han de ser de competència municipal, i han de tenir un cost mínim de 5.000 euros i no superar els 40.000. Les votacions de les propostes tindran lloc el proper mes de maig.

x