S’aprova el nou cartipàs d’Olot al primer ple del PDeCAT en minoria

Olot aprova el cartipàs amb el nou repartiment de les regidories després del trencament del pacte amb el PSC en una sessió on tots els partits van deixar clares les seves posicions després del trencament del pacte de govern amb el PSC.

El nou govern en minoria de PDeCAT-Demòcrates a l’Ajuntament d’Olot va començar a caminar ahir oficialment al ple municipal del mes de novembre. L’alcalde va donar compte del cartipàs amb el nou repartiment de les regidories, que assigna l’àrea d’Educació al primer tinent d’alcalde, Josep Berga, i reparteix Medi ambient i Barris entre diversos regidors. Les discrepàncies entre grups es van fer evidents en els punts del cartipàs que s’havien de posar a votació, com la composició dels òrgans de govern, els representants dels organismes autònoms, consorcis i fundacions. Tot i així, el document es va poder aprovar.

Va ser un ple marcat pel posicionament de tots els partits després del trencament del pacte amb el PSC i la decisió de Demòcrates de governar en solitari el que queda de mandat. Josep Maria Corominas va responsabilitzar-se com a alcalde del trencament del pacte amb els socialistes després dels últims esdeveniments a nivell nacional i va dir que espera poder seguir treballant per la ciutat amb els màxims suports.

Esquerra, que finalment no ha aconseguit un acord amb els demòcrates, va dir que ha actuat en tot moment per responsabilitat i va defensar el seu caràcter independentista i social. La CUP, de la seva banda, considera que caldrà esperar com actuen PSC i Esquerra davant el nou govern en minoria del PDeCat, que veuen com una opció interessant i democràtica.

Els socialistes, que continuen mostrant-se dolguts pel trencament del pacte, van confirmar que el seu paper a partir d’ara serà d’oposició constructiva. Olot en Comú, per últim, va lamentar que, tot i la majoria d’esquerres al ple, no s’hagi arribat a cap acord entre la resta de forces. El ple d’ahir també va aprovar, també, una moció per demanar l’alliberament dels consellers empresonats i els Jordis, així com el retorn de l’exili del president i diversos representats del govern català.