La CUP d’Olot inicia una campanya per defensar el dret a l’habitatge acusant de bloqueig a l’Estat espanyol

La CUP d’Olot inicia una campanya d’habitatge per aconseguir que els pisos buits que hi ha a la ciutat es posin a lloguer social i estiguin disponibles per emergències habitacionals. El grup, a l’oposició del consistori, també demana que l’equip de govern comenci a multar els propietaris i bancs que tenen habitatges desocupats.

1372 habitatges buits a Olot, dels quals 696 són a càrrec d’entitats bancàries, i 245 són acreditats com a desocupats per la Generalitat de Catalunya: són les xifres que presenta la CUP per denunciar el problema que té la ciutat amb els pisos buits, al mateix temps que recorda les dificultats econòmiques existents per accedir a un lloguer social. Per aquest motiu, el grup polític inicia una nova campanya per posar de relleu el bloqueig que exerceix el Tribunal Constitucional, els bancs i partits com PP, PSOE i Ciutadans a les lleis pel dret a l’habitatge aprovades pel Parlament, segons el mateix partit. Així, la CUP també demana al consistori que comenci a sancionar als propietaris i entitats bancàries que disposin d’habitatges desocupats i no els posin a lloguer social.

La campanya, anomenada ‘L’Estat espanyol ens prohibeix el dret a l’habitatge’, durarà tot el mes de desembre i durant aquest període la CUP enganxarà cartells per conscienciar la ciutadania, difondrà material visual explicatiu, i presentarà una moció a l’Ajuntament perquè comenci a imposar multes pels pisos desocupats com a alternativa al bloqueig de l’estat.