Dissabte s’inaugura la 25a Mostra de Pessebres d’Olot

Dissabte s’inaugura la 25a Mostra de Pessebres d’Olot, que s’allargarà fins el 7 de gener.L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa conjuntament amb Olot Cultura ofereixen un recorregut, que passa per cinc espais expositius i on es podran veure des dels pessebres més tradicionals fins als menys convencionals dels estudiants de l’Escola d’Art.

El pessebrisme és de les tradicions nadalenques més arrelades a la Garrotxa. Ja fa un quart de segle que s’organitza la Mostra de Pessebres d’Olot. El recorregut de la mostra d’aquest any passa per cinc espais diferents. Al pati de l’Hospici es podran veure quatre pessebres populars de gran format i un muntatge, prové de la Catalunya Nord.

A la Sala Oberta 2 de l’Hospici, s’hi trobaran prop de 20 diorames, un d’ells de l’artista gironí Domènec Fita, i una instal•lació de grans dimensions en homenatge al pintor Lluís Carbonell, mentre que al museu dels Sants, David López recrearà un pessebre popular olotí, a partir de les peces de la col•lecció Renart. Pel que fa a Can Trincheria, a l’entrada, hi haurà una exposició amb 100 figures de músics. Els alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió participen amb figures de pescadors a la Biblioteca Marià Vayreda. El pessebre més agosarat, una mescla d’arquitectura efímera i disseny, serà la del Claustre del Carme i ideada pels alumnes de l’Escola d’Art.