Prop d’un centenar de persones a la primera concentració convocada els dilluns fins l’alliberament dels empresonats

Les entitats sobiranistes continuen promovent mobilitzacions a tot el país davant l’empresonament de part del govern català i els Jordis. Emplacen a la ciutadania a concentrar-se cada dilluns davant els ajuntaments, fins que siguin alliberats.

Prop d’un centenar de persones va concentrar-se a dos quarts de vuit del vespre davant l’Ajuntament d’Olot, que lluïa un gran llaç groc a la façana, per reclamar la llibertat dels polítics catalans i els presidents d’Òmnium i ANC que estan a la presó. Les entitats sobiranistes havien convocat concentracions davant els ajuntaments, una protesta que es repetirà cada dilluns fins que tornin a casa. A la capital de la Garrotxa l’acte va començar amb les notes del Cant dels Ocells, interpretat pel col•lectiu Músics per la Llibertat. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas va adreçar un missatge de solidaritat als empresonats i va recordar als consellers i el president cessats que es troben a Bèlgica.

Després del parlament de l’alcalde els músics van cantar l’Estaca, de Lluís Llach acompanyats del públic, en un dels moments més emotius de l’acte malgrat el fred intens que feia al Firalet. La mobilització va acabar, com ja és habitual, amb el Cant dels Segadors, aquesta vegada al so de la gralla.

x