Olot mantindrà oberts els llums de Nadal del centre només en l’horari comercial

Com a gest simbòlic de protesta per l’empresonament de part del govern català cessat i els líders d’Òmnium i ANC, Olot apagarà abans d’hora els llums de Nadal del centre de la ciutat aquest any. Cada dia es mantindran encesos només en l’horari comercial, fins les nou del vespre aproximadament. Altres pobles de la Garrotxa es plantegen accions similars, com ara Castellfollit de la Roca, que ha confirmat que només posarà llums a la Plaça Major del poble, en senyal de protesta. Besalú afegirà llaços grocs a la decoració habitual.

Aquest divendres a les sis de la tarda Olot farà la tradicional encesa dels llums que ambientaran els carrers durant les festes de Nadal. En resposta a la petició de l’Assemblea per la Defensa de la Llibertat a la Garrotxa, el consistori olotí ha optat per obrir la il•luminació nadalenca únicament durant l’horari comercial, és a dir, fins les nou del vespre, quan fins ara es mantenia fins a dos quarts d’onze aproximadament. Es tracta d’un gest simbòlic en rebuig a l’empresonament dels membres del govern català i els líders sobiranistes. Segons ha explicat Josep Gelis, Regidor de Via Pública d’Olot, la mesura només afectarà els carrers del centre, ja que els llums de les avingudes es mantindran encesos igual que l’enllumenat públic.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Olot vol esperar a veure com evoluciona la situació dels empresonats per decidir fins quan manté obertes les llums les nits de Nadal i cap d’Any, en les quals quedaven enceses fins prop de la 1 de la matinada.

En els propers dies també es col•locaran llaços grocs en senyal de protesta en diferents punts de la ciutat, com la façana de l’Ajuntament, l’antic hospital Sant Jaume i la Plaça Rector Ferrer. Pel que fa a la resta de pobles de la comarca, l’Ajuntament de Besalú afegirà llums en forma de llaços grocs a la lluminària nadalenca de cada any, mentre que Castellfollit de la Roca ha confirmat que només en situarà a la plaça Major del poble. Santa Pau espera concretar alguna acció de protesta de cara als propers dies i en canvi a Sant Joan les Fonts i La Vall d’en Bas s’ha previst la il•luminació habitual. Les Planes d’Hostoles també encendrà aquest divendres els seus llums de Nadal, amb un concert i una xocolatada popular a les set de la tarda. Els diners que es recullin es destinaran a la caixa de solidaritat dels polítics empresonats.