Castellfollit de la Roca elabora un registre dels pisos buits que hi ha al municipi

Un altre dels municipis de la Garrotxa que està preocupat per l’estat dels habitatges antics és Castellfollit de la Roca. Aquest any han iniciat un registre per detectar-los i estudiar mesures que n’evitin el deteriorament. N’hi ha almenys una trentena on no hi viu ningú.

El març d’aquest any l’Ajuntament de Castellfollit va haver d’assumir l’enderroc de l’antiga rectoria, situada al barri vell del municipi, pel perill que suposava el mal estat de l’edifici. Per tal que no es torni a repetir una situació similar, el consistori castellfollitenc està elaborant un registre dels habitatges buits que té. L’estudi ha començat al nucli antic de Castellfollit, i s’ha finançat amb una subvenció de la Diputació de Girona. Fins ara ja s’han detectat una trentena d’edificis desocupats, però cap d’ells amenaça ruïna imminent. De cara als propers anys, l’Ajuntament de Castellfollit espera poder continuar amb l’inventari a tot el municipi, on actualment hi ha unes 400 cases. A banda de vetllar per la conservació de les que estan buides en contacte amb els propietaris, el consistori està obert a tot tipus de projectes perquè Castellfollit creixi en població.

x