El musicòleg Xevi Pallàs presenta el seu treball sobre les campanes de la Garrotxa demà a la tarda a l’Arxiu

El musicòleg Xevi Pallàs va rebre la beca Ernest Lluch el 2015 per a realizar un inventari sobre les campanes de la Garrotxa. Acaba d’enllestir el seu estudi i demà el presenta a l’Arxiu Comarcal a les 7 de la tarda. Properament, la informació recopilada sortirà a la llum en forma de llibre.

Aquesta campana és de l’antiga foneria Barberí i repica a l’església del Carme d’Olot. La foneria va fer la majoria de campanes de la Garrotxa a partir del segle XVIII. Això explica el musicòleg Xevi Pallàs, que ha realitzat un inventari sobre les campanes de la comarca. Ha recopilat anècdotes, dates i curiositats. Una de les campanes més antigues de Catalunya es troba a Sant Ferriol, a Sant Andreu del Torn, que té una inscripció del 1303, mentre que la campana més grossa de la comarca és a l’església de Sant Esteve.

Pallàs ha recomptat totes les campanes: actualment n’hi ha 231. Abans de la Guerra Civil, n’hi havia el doble, gairebé cinc-centes, però es van destruir per crear material bèl•lic. El musicòleg sosté que s’han perdut els tocs i repics de les campanes, però que, encara ara, el seu so és l’únic element sonor que lliga la vida de les persones amb la dels seus avantpassats.