Besalú celebrarà la 25a edició de la Fira de la Ratafia, en directe per Olot Televisió

Besalú celebra dissabte i diumenge la 25a edició de la Fira de la Ratafia. L’esdeveniment arriba al quart de segle convertit en un esdeveniment de referència a la comarca, i proposa als visitants activitats molt diverses al voltant d’aquest producte. La més destacada és el concurs que reconeix els ratafiaires del municipi.

Tot i que tradicionalment s’elabora al mes de juny, el millor moment per recollir les nous verdes, Besalú tria el primer cap de setmana de desembre per dedicar una fira al licor més emblemàtic de la Garrotxa la ratafia. Xerrades, concursos, mercats i música vesteixen aquesta vint-i-cinquena edició, que començarà demà a la tarda amb l’elecció del millor postre casolà a base de ratafia i la conferència de Xavier Codina, de Ratafia Russet. L’acte estrella de l’esdeveniment tindrà lloc diumenge al matí, amb el tast de la ratafia guanyadora del 2016 i el concurs d’elaboradors artesans d’aquest licor, on només hi participen besaluencs.

S’espera que durant el cap de setmana passin per la vila comptal unes dues mil persones amb motiu de la fira, on també es podran tastar i comprar ratafies de tot el país. El programa 1món.cat, d’Olot Televisió i La Xarxa, en farà seguiment en un programa en directe a partir de les quatre de la tarda al Prat de Sant Pere.

x