El TSJC tomba de nou la demanda que vol obligar a l’Ajuntament de Les Preses a penjar la bandera espanyola

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs de l’Estat per obligar a l’Ajuntament de Les Preses a penjar la bandera espanyola a la façana de l’edifici consistorial. El municipi ho esquiva perquè la subdelegació del govern a Girona va cometre un defecte de forma en la petició.

A les astes de l’edifici de l’Ajuntament de Les Preses hi ha la senyera i la bandera del mateix municipi, però en canvi no s’hi veu la bandera d’Espanya. I això, de moment, seguirà essent així. Les Preses ha guanyat de nou el recurs que els va interposar l’administració de l’estat, pel fet de no tenir el símbol exposat a la façana segons la llei de banderes. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat l’apel·lació d’un conflicte que es remunta al 2013, quan el consistori va rebre una carta de la subdelegació del Gobierno a Girona, on demanaven saber quines banderes onejaven a l’Ajuntament. Les Preses va respondre en una setmana, exposant que només hi havia les banderes de Catalunya i del poble. Immediatament després el municipi ja va ser denunciat per l’estat, sense rebre el requeriment previ obligatori de mostrar la bandera espanyola.

És la segona vegada que els tribunals tomben el cas, i a més ara s’obliga a Espanya a pagar fins a 1.000 euros en concepte de costes judicials.

x