Dues-centes persones tornen a manifestar-se a Olot per reclamar la llibertat dels representants polítics sobiranistes

Unes dues centes persones van tornar-se a concentrar ahir al vespre davant l’Ajuntament d’Olot per demanar l’alliberament dels representants polítics i líders sobiranistes que continuen empresonats. Durant la mobilització, que va comptar un cop més amb les cançons del col•lectiu Músics per la Llibertat, es va fer un minut de silenci i es va llegir un manifest titulat ‘Tots a casa’.


Poques hores abans de l’inici de la campanya electoral sortien de presó sis dels vuit consellers cessats del Govern català, Dolors Bassa i Meritxell Borràs, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Carles Mundó. Davant la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de mantenir Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis a les presons d’Estremera i Soto del Real, les entitats sobiranistes van mantenir les concentracions convocades per cada dilluns al vespre per demanar-ne l’alliberament. A Olot la protesta va tenir lloc davant l’Ajuntament. Hi van assistir més de dues-centes persones, moltes d’elles amb cartells de ‘llibertat presos polítics’. L’alcalde d’Olot i Vicepresident de l’AMI i els representants locals de les entitats sobiranistes van llegir un manifest titulat ‘Tots a casa’.

El col•lectiu Músics per la Llibertat, acompanyat de diverses persones, va interpretar cançons reivindicatives com l’Estaca de Lluís Llach i Tornarem de Lax’nBusto durant la concentració, que va finalitzar amb un minut de silenci i el Cant dels Segadors. Les entitats sobiranistes van emplaçar als assistents a participar a les accions de protesta previstes en els propers dies, com la manifestació del 7 de desembre a Brusel•les o la iniciativa ‘Un poble empresonat’ que arribarà a Olot dilluns.