L’enganxada de cartells dóna el tret de sortida a la campanya per les eleccions del 21D

La campanya per les eleccions autonòmiques del 21 de desembre ja està en marxa des d’aquesta mitjanit. Els representants dels diferents partits a la Garrotxa van penjar els primers cartells ahir a la plaça Clarà d’Olot, en un inici de campanya marcat per la situació insòlita que viu el país. Vuit garrotxins figuren a les llistes de la demarcació de Girona.

A les dotze d’aquesta nit, la tradicional enganxada de cartells a Olot, que s’ha traslladat del Firal en obres a la Plaça Clarà, ha donat el tret de sortida a la campanya de les eleccions del 21 de desembre a la Garrotxa. Els representants locals de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, PSC, En Comú Podem i la CUP han penjat els cartells amb els respectius lemes d’una campanya atípica, amb candidats a la presó i sota l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del govern espanyol. L’alcalde de Besalú i membre de la mesa del Parlament figura com a número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya, amb Gemma Geis al capdavant. El tortellanenc Francesc Ten, que n’és el número 7, va reivindicar Carles Puigdemont com a president legítim.

Esquerra, que compta amb l’independent Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas, com a número vuit per Girona, i la portaveu olotina del partit, Anna Barnadas, en tretzè lloc, recorda que la democràcia sempre guanya i vol mantenir la il•lusió i l’esperit de l’1 d’octubre davant el bloc del 155.

Pel que fa als socialistes, que ahir van fer l’enganxada de cartells sense el candidat garrotxí Albert Bramon, creuen que el diàleg i el lideratge del primer secretari del PSC Miquel Iceta és la millor sol•lució per a una Catalunya dividida.

El geòleg Llorenç Planagumà és per ara el candidat amb més opcions de representar la comarca al Parlament de Catalunya, ja que ocupa la primera posició de la llista d’En Comú Podem a Girona, amb una aposta clara per les polítiques socials i ambientals sota el lema ‘Tenim molt en comú’.

La CUP, amb els olotins Mireia Tresserras i Raül Massanella i en posicions simbòliques de la llista de la demarcació, com a número 7 i 5è suplent respectivament, creuen que sobren 155 raons per fer efectiva la República Social que es va decidir l’1 d’octubre.

La posada en escena d’aquesta nit ha estat el primer dels actes que els diferents partits han previst al llarg dels propers dies per explicar a la Garrotxa les propostes de les seves candidatures, amb un total de vuit representants de la comarca a les llistes de la demarcació.