Un miler de garrotxins participen a la manifestació convocada per Òmnium i ANC a Brussel·les

Milers de catalans s’han manifestat aquest migdia a Brussel•les, Bèlgica. Hi haurien assistit gairebé cinquanta-mil persones, segons la policia belga, més del que s’havia previst inicialment. Els manifestants han reivindicat la llibertat dels presos polítics i la independència de Catalunya al cor de la Unió Europea, per tal que el continent respongui als clams dels sobiranistes. El recorregut ha anat del Parc del Cinquantenari fins a la Place Jean Rey, passant per davant d’institucions com la Comissió Europea o el Consell Europeu, al mig de la ciutat.

La Garrotxa també ha volgut ser present en aquesta manifestació: des de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural es té constància que fins a Brussel•les s’han desplaçat al voltant de 1.000 garrotxins. Fins a set autocars han sortit de la comarca fins a la capital belga.

Gairebé 1.300 quilòmetres separen la Garrotxa de Brussel•les, una distància que no ha fet enrere al miler de persones de la nostra comarca que han decidit assistir a la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Les dues entitats sobiranistes calculen aquesta xifra segons les informacions recollides en agències de viatges, particulars i els transports organitzats per les mateixes organitzacions, però no descarten que hi hagi més garrotxins a Brussel•les. Les vies de transport utilitzades han estat diverses: el tren i l’avió han estat els mètodes menys utilitzats, en comparació amb el nombre de cotxes particulars i autocars que s’han desplaçat fins a Bèlgica. En concret, d’Olot han sortit fins a cinc autocars, mentre que un d’aquests vehicles ho ha fet des de Les Preses i un altre des de Les Planes. Besalú i Santa Pau s’han unit amb un grup nombrós a autocars de Banyoles. Tots, però, són a Brussel•les per reclamar la llibertat dels presos polítics, donar suport al govern cessat a l’estranger, i reclamar la república catalana al cor de la Unió Europea.

x