El Mallol reviu el passat de remença a la Fira de Sant Nicolau de la Vall d’en Bas

La Fira de Sant Nicolau de la Vall d’en Bas, va atreure ahir a milers de persones al poble d’El Mallol. L’esdeveniment originari del segle XIV va transportar als visitants al passat de remença del municipi.


La Vall d’en Bas va acollir aquest dimecres la Fira de Sant Nicolau. Des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre es van portar a terme diferents activitats a El Mallol per reviure el passat agrícola del municipi. L’Un dia a pagès va ser l’activitat estrella de la Fira de Sant Nicolau d’enguany. Amb aquesta, petits i grans van poder descobrir de primera mà com era la vida a la Vall temps enrere, coneixent les eines del camp, els animals i com treballar la terra. Al migdia, Pep Fargas, en representació de Lluèrnia, va portar a terme el pregó.

El tradicional mercat d’artesania i la mostra d’oficis antics i de bestiar també van ser molt concorregudes durant el dia. S’hi podien trobar 41 parades de productes diversos, i en el cas dels oficis s’hi van poder veure carboners, dalladors, ferrers i elaboradors de cera i licors. A les set del vespre qla plaça major de El Mallol va emmudir amb la projecció d’un mapping a la façana de l’església. Aquest va explicar històries i llegendes i es va centrar en la figura de la bruixa Estruga Maigarda i la revolució dels pagesos remences.

x