Òmnium Cultural Garrotxa valora la manifestació d’avui al cor d’Europa com a “mai vista a Brussel·les”

La presidenta d’Òmnium Cultural a la Garrotxa, Núria Torres, que no s’han pogut desplaçar a la capital d’Europa per motius personals, ha explicat en una entrevista a OLOT TELEVISIÓ que “la manifestació d’avui indica el grau de responsabilitat que hi ha del nostre poble envers aconseguir la llibertat”. Torres ha afegit que “podem parlar de xifres mai vistes a la mateixa capital belga” i això fa que la manifestació d’avui tingui una especial rellevància.
Preguntada sobre què pot representar políticament la mobilització d’aquest dijous ha concretat que “la resposta ha de ser que Europa sigui conscient que el nostre és un clam per la democràcia i la llibertat que passa al cor d’Europa”.
La presidenta de l’entitat sobiranista ha parlat de les dificultats logístiques per desplaçar-se a Brussel·les, “molt diferent de quan es tracta d’anar a Barcelona per l’11 de setembre”. En aquest sentit ha dit que els tres busos que han sortit de la Garrotxa per anar a la manifestació és una bona xifra comptant que “el preu és elevat”. A més d’aquests tres busos, centenars de garrotxins -més d’un miler segons ANC i Òmnium, han viatjat al cor d’Europa amb altres mitjans de transport com avió o vehicle particular.