La Fira del Pessebre manté viva una tradició molt aferrada a la Garrotxa, els pessebres

Si hi ha una fira amb una llarga tradició a Olot i la Garrotxa es tracta de la del Pessebre. Això és degut, entre d’altres coses, a l’enorme costum pels pessebres que existeix a la comarca, on s’hi celebren multituds de pessebres vivents, mostres de pessebres i més.

La tendència dels pessebres torna a estar a l’alça. D’uns anys cap aquí semblava que aquesta tradició que ha anat passant de pares a fills començava a perdre’s, però els pessebristes afirmen que encara els queda molta corda. La fira de pessebres d’Olot ha ocupat la plaça d’Esteve Ferrer i els voltants, recuperant l’essència d’una tradició que es manté ben viva a la Garrotxa. L’actualitat, ja sigui política, esportiva o social, molts cops marca el pessebre i les seves figures, però a Olot mana la tradició i les peces de tota la vida.