L’empresa Bellapart, de les Preses, guanya un premi Façade 2017 per una obra en un hotel de Londres

L’empresa garrotxina Bellapart, situada a les Preses, ha guanyat el premi internacional Façade 2017 a la innovació per la marquesina d’entrada de l’Hotel Berkeley, siuat al barri de Knighstbridge, a Londres. Es tracta d’una sostre de 28 metres d’allargada per 10 metres d’amplada i la cobertura que cobreix la zona d’entrada, les extensions del Blue Bar i la Sala de Carmelo, totes dues revestides amb parets de vidre. Segons explica Bellapart al seu web, es tracta d’una construcció que s’ha desenvolupat especialment per aquest projecte. Alguns dels elements estructurals principals s’han dissenyat amb fibra de carboni reforçada, amb un acabat d’alta qualitat.

Bellapart és una empresa ubicada a les Preses especialistes en dissenyar i construir estructures singulars d’acer i vidre, façanes i tancaments complexos d’edificis amb vidre, acer, alumini, compòsits de fibra de carboni i altres materials d’alta tecnologia. La companyia ha invertit equipament i tecnologia i R+D per tal de desenvolupar i lliurar projectes innovadors amb una alta qualitat i rendibilitat. Actualment té una setantena de treballadors i el 75% dels seus clients són de fora del país.


Recentment Bellapart va ser finalista als Premis Footbridge Awards 2011 a Wroclaw, Polònia, en les categories d’Estètica – Tècnica de Ponts de llum curta. L’any 2009 Bellapart va rebre també el premi a la ‘Millor iniciativa empresarial 2008′ en el marc dels premis Garrotxí de l’Any pel desenvolupament tecnològic d’un nou sistema cantoner per a vidres aïllants que es va aplicar a les finestres de l’hotel Silken de Londres, obra del reconegut arquitecte Norman Foster.

És la segona vegada que Bellapart rep el guardó internacional Façade 2017 a la innovació de la Society of Façade Engineering d’Anglaterra, després del reconeixement rebut el 2015 amb l’estructura instal•lada a la destil•leria Bombay Sapphire. Així, l’empresa de Les Preses és la primera que aconsegueix repetir el premi a la seva tasca innovadora.