Olot acull una presó simbòlica durant una setmana per protestar contra l’empresonament d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis

Després de passar tres setmanes a la plaça major de Vic, la iniciativa Un poble empresonat va arribar ahir al vespre a Olot. L’artista Quim Domene i l’actriu olotina Anna Roca van ser els primers en passar dues hores a la presó simbòlica que romandrà durant tota la setmana davant del mercat per escenificar el rebuig a l’empresonament de líders sobiranistes i polítics catalans. Gairebé totes les franges horàries ja estan plenes, dia i nit.

Imatge impactant aquest matí davant la Plaça Mercat d’Olot. Ahir al vespre va instal·lar-s’hi la presó simbòlica de l’acció ‘Un poble empresonat’, que han impulsat les entitats sobiranistes d’Osona com a protesta. El mal temps i el fred no han espantat als diversos voluntaris que s’hi han apuntat, per posar-se a la pell dels Jordis, Joaquim Forn i Oriol Junqueras, polítics i líders sobiranistes encara empresonats. Per als que ja ho han viscut, com la Pilar i l’artista Anna Roca, que va ser la primera en entrar-hi ahir al vespre, ha estat tot a una experiència. Totes dues han explicat que dues hores no són res en comparació al que estan passant les quatre persones empresonades.

Per ara la iniciativa ha tingut molt bona acollida a la Garrotxa i gairebé totes franges horàries estan cobertes, segons expliquen els seus coordinadors a la capital garrotxina, Òmnium i ANC. La instal·lació romandrà davant del mercat d’Olot fins diumenge i es preveu que hi passin diverses personalitats i gairebé un centenar de persones, en torns de dues hores i un de nocturn de sis. Aquells que vulguin participar-hi a títol individual, poden inscriure’s al web www.unpobleempresonat.cat.