El vicepresident d’Òmnium Cultural Marcel Mauri es tanca a una cel·la de ‘Un poble empresonat’ a Olot

El vicepresident d’Òmnium Cultural Marcel Mauri s’ha tancat a la cel·la de ‘Un poble empresonat’, la iniciativa que denuncia el cas dels presos polítics catalans a Olot. Mauri demana a l’Estat que faci servir el diàleg i no els estaments judicials per solucionar una situació brutal pels afectats.

A les dotze del migdia d’aquest dimecres, la presó instal·lada davant la Plaça Mercat d’Olot ha rebut una visita especial: Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha entrat a la cel·la de ‘Un poble empresonat’. Durant dues hores, Mauri s’ha vist privat de moviments de forma voluntària, com a denúncia de la situació que viuen els presos polítics catalans que encara romanen a les presons d’Estremera i Soto del Real.

A Estremera s’hi troben Oriol Junqueras i Joaquim Forn, el vicepresident i el conseller d’Interior del Govern cessat, mentre que a Soto del Real hi ha tancats el president de l’ANC Jordi Sánchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Precisament, Mauri ha volgut remarcar la injustícia de viure amb la resta de presos comuns tot i ser gent de pau.

La presó simbòlica, una iniciativa d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, romandrà a Olot fins el 17 de desembre.