Argelaguer, Montagut, Mieres i Castellfollit no posen llums de Nadal en senyal de protesta pels empresonaments

Quatre municipis de la Garrotxa han decidit no engalanar els seus carrers amb llums de Nadal en senyal de protesta pels polítics i líders sobiranistes empresonats. Argelaguer, Montagut, Mieres i Castellfollit de la Roca han pres la decisió per l’excepcionalitat dels fets ocorreguts els últims mesos.

Per primer cop des de fa molts anys, els llums de Nadal no s’han encès ni tampoc s’han col·locat a Argelaguer. La decisió ha estat de l’equip de govern del poble que ho fa en senyal de protesta pels polítics empresonats: Junqueras i Forn i els líders de les entitats sobiranistes: Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La gent del poble de diferents entitats va proposar de penjar llaços grocs en comptes del llums nadalencs, i així ho han fet.

L’única llum festiva que s’encendrà al poble serà una estrella al campanar durant la nit de Reis. Argelaguer no és l’únic poble de la Garrotxa que no encendrà els llums de Nadal. Montagut tampoc ha engalanat el poble amb il·luminació nadalenca. El mateix passa al municipi de Mieres, que només ha decorat un arbre de Nadal amb llums grogues. Castellfollit de la Roca per la seva banda, no ha col·locat llums als carrers del poble, també en senyal de protesta, però instal·larà un arbre de Nadal a la plaça Major.