Es porta a discussió la possibilitat de canviar el nom a la Unió Esportiva Olot

A la Junta Ordinària d’Accionistes de la Unió Esportiva Olot del passat dimarts es va tractar la possibilitat de canviar de nom la entitat. La iniciativa va anar a càrrec de Pep Solés, soci del club, exjugador i President de l’Associació d’Exjugadors, tot i que ho va fer a títol personal. L’objectiu és retornar el nom de la fundació al club garrotxí.

L’any 1921 es fundava l’Olot Futbol Club. L’entitat garrotxina arrencava així la seva història, que canviaria dràsticament l’any 1939. Va ser en aquest any que el General Moscardó va canviar el nom del club a Unión Deportiva Olot. La seva idea era que tots els clubs esportius d’una mateixa ciutat competissin sota un mateix nom. Una idea que va posar en pràctica a tot l’estat espanyol. Entre finals dels 70 i principis dels 80 l’Olot va poder catalanitzar el nom i va passar a dir-se com el coneix tothom a dia d’avui: Unió Esportiva Olot. Ara, la intenció de Pep Solés és que el club reprengui el nom fundacional: Olot Futbol Club. Solés va traslladar aquesta idea a la Junta Ordinària d’Accionistes per valorar quins eren els passos a seguir. Per fer-ho caldrà aprovar-ho abans en Junta d’Accionistes, que se celebren, aproximadament, una cada any. Aquest procés ha de permetre que la gent conegui la història del club. Un dels principals problemes per aquest canvi de nom resideix en el màrqueting i les xarxes socials del club.