Aproven un augment important de les aportacions dels municipis al servei de recollida i custòdia d’animals de companyia de la Garrotxa

Al darrer ple del Consell Comarcal es va posar sobre la taula el problema de la sobrepoblació i l’abandonament d’animals a la Garrotxa. Un informe del SIGMA al Consell d’Alcaldes va determinar que les instalacions actuals de la gossera que gestiona l’entitat Terra Viva no estan en prou bones condicions. És per aquest motiu que els municipis hauran d’augmentar significativament la seva aportació econòmica per aquest servei en els propers tres anys.

La gossera comarcal situada als terrenys de Can Mali, al barri de les Planotes, i que gestiona la protectora d’animals Terra Viva acull en aquests moments al voltant d’un centenar de gossos i gats. Un informe del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, el SIGMA, va posar de manifest les deficiències del servei, precari per assumir el gran volum d’animals que arriben a la protectora. És per això que a partir de l’any que ve tots els municipis hauran de dedicar més diners al servei de recollida i custòdia d’animals de companyia. En total, hi destinaran 141 mil euros, 44 mil més que el 2017. Segons l’informe, en els tres propers anys l’aportació dels pobles augmentarà en més de cent-mil euros, per mirar de posar solució al problema actual.

Tots els grups van donar suport a l’aprovació de l’estudi econòmic-financer i les aportacions municipals per a 2018, 2019 i 2020 al ple d’ahir al Consell Comarcal. Van assenyalar que es tracta d’una questió molt preocupant, que caldria abordar a nivell de país.

x