El Consell Comarcal aprova el pressupost més elevat dels darrers anys pel 2018 però només amb el suport de l’equip de govern

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat el seu pressupost de cara l’any 2018 de 21 milions d’euros, quatre més que els d’aquest any. Els comptes generals només van tenir el suport de l’equip de govern del PDeCAT i Demòcrates; el PSC i la CUP hi van votar en contra, i Esquerra es va abstenir.

El Consell Comarcal va celebrar aquest dijous el ple on portava a debat els comptes generals per l’any 2018: un exercici que tindrà un pressupost de 21 milions d’euros, quatre més que l’any anterior. L’augment correspon als ingressos dels recursos acordats amb l’Agència de Residus de Catalunya per a la construcció de la planta de triatge i les inversions previstes per a la depuradora d’Olot procedents de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Però tot i ser els pressupostos més alts del Consell dels darrers anys, només es van aprovar amb els vots favorables del PDeCAT i Demòcrates. Esquerra es va abstenir en la votació, al considerar que els agradaria haver pogut aportar la seva opinió de forma prèvia.

CUP i PSC hi van votar en contra. Els cupaires tenen una opinió desfavorable perquè no estan d’acord amb la partida que s’assigna als representants polítics, molt elevada segons el grup, i perquè contempla la construcció de la planta de triatge, que ells rebutgen. El PSC, per la seva banda, troba a faltar inversions per netejar lleres i millorar camins rurals de la Garrotxa, i considera que la política econòmica del Consell s’allunya de la voluntat de donar suport als ajuntaments.

En el pressupost també es van explicar les modificacions salarials als treballadors del Consell Comarcal, com la recuperació dels triennis; així mateix, es va informar del termini de pagament a proveïdors, que en aquests moments és de 15’47 dies de mitjana.