Dolors Bassa encapçala l’acte de campanya d’Esquerra Republicana a Olot

Esquerra Republicana va celebrar dissabte a la tarda l’acte electoral central de la Garrotxa a la sala El Torín d’Olot. L’exconsellera i cap de llista gironina del partit Dolors Bassa, acompanyada de Roger Torrent, Lluís Amat i Antoni Castellà van reivindicar el seu candidat Oriol Junqueras, que continua a la presó, com el millor lideratge per a la República.

Amb l’humor i la ironia que caracteritzen les seves cançons, plenes de referències polítiques, el cantautor Quim Vila va ser l’encarregat d’obrir l’acte electoral d’Esquerra Republicana a la sala el Torín d’Olot. Unes dues-centes persones van rebre entre aplaudiments a Dolors Bassa, la primera consellera cessada del govern de la Generalitat que visita la Garrotxa dotze dies després de sortir de la presó. Dissabte visitava la capital garrotxina ja com a cap de llista del seu partit a la demarcació de Girona, i ho feia acompanyada del número 2, Roger Torrent, el candidat garrotxí Lluís Amat, i Antoni Castellà, de Demòcrates. Tots ells van assenyalar Oriol Junqueras com l’alternativa més forta davant el ‘frente del 155′ i una possible majoria de Ciutadans. Bassa va parlar de la seva experiència a la presó i va dir no sentir-se encara del tot lliure perquè hi ha quatre persones que encara estan injustament tancades. En aquest sentit va dir que “les idees i el pensament no s’empresonen” i que si Ciutadans guanya les eleccions “no es sentirà lliure ningú”.

Antoni Castellà, número 15 per Barcelona, va respondre en la seva intervenció a Josep Borrell, que en un acte del PSC va comparar Junqueras amb un capellà i va dir que calia ‘desinfectar’ les ferides de la societat catalana. Va dir-li que el 21 de desembre desinfectaran Catalunya “dels feixistes”. L’alcalde de Sarrià de Ter i número dos de la llista per Girona, Roger Torrent, va acusar el govern espanyol d’unilateral per no voler negociar i va dir que mantenen Oriol Junqueras és a la presó perquè el seu partit no guanyi les eleccions. Tot i així defensa que ERC no s’ha aixecat mai de la taula de negociació i que si tenen prou majoria faran la República sense ‘demanar permís’.

Al seu torn, el candidat garrotxí Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas, que es presenta com a independent en vuitena posició de la llista a Girona, va assenyalar Esquerra com a garantia de República, generositat i bon govern i va ressaltar el pes del món municipal a les llistes, per l’experiència en el territori que tenen els alcaldes i regidors. Per qüestions de salut, Anna Barnadas, número 13 a la llista de la demarcació i portaveu olotina, no va poder assistir a l’acte, tal com estava previst.

x