Els garrotxins ultimen les compres per als àpats de festes a menys d’una setmana per Nadal

El peix i els productes per elaborar plats tradicionals com l’escudella, els canelons o el rostit estan aquests dies a la majoria de llistes de la compra per als menús de Nadal i Sant Esteve. La majoria de persones opten per quedar-se a casa en família i cuinar, però algunes opten per anar de restaurant, tot i considerar els preus elevats.

A menys d’una setmana per Nadal, els més previsors ja tenen la nevera plena amb els productes que posaran a la taula durant les festes, i d’altres s’afanyen a fer les darreres compres al mercat. La majoria de famílies segueixen la tradició de reunir-se a casa i a l’hora de cuinar també es decanten pels plats més típics, tot i la pujada dels preus. Els peixos com el rap, el llenguado o el lluç i plats com l’escudella o el rostit, figuren a la majoria de menús nadalencs.

Cada cop són més els restaurants que tenen obert i ofereixen menús especials durant les festes, especialment la nit de Cap d’Any. Una opció que cada que cada cop tria més gent, tot i considerar els preus molt elevats. Les previsions apunten que a l’estat espanyol la gent gastarà més que l’any passat per Nadal. Per darrera dels regals, el menjar representarà prop d’un 25% de la despesa.

x