Un projecte relacionat amb el benestar porcí guanya la primera edició del Premi Innovacc

En el marc de l’assemblea extraordinària del clúster Innovac celebrada a la sala de plens de l’Ajuntament d’Olot, es va atorgar la primera edició del Premi Innovacc a la innovació tecnològica en l’àmbit porcí, dotat amb 10.000 euros.

Innovacc, l’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carní Porcí, va celebrar aquest dilluns l’assemblea general extraordinària. Un dels punts de l’ordre del dia va ser l’entrega del Premi Innovacc a la innovació tecnològica en l’àmbit carni porcí. Era la primera edició d’aquest guardó, dotat amb 10 mil euros, a repartir entre l’estudiant i el centre educatiu en el que s’ha realitzat el projecte.

Els treballs de Roger Vidal, Jaume Dilmé i Zulay Estefanía González eren els tres finalistes. El guanyador va ser el de Roger Vidal que consistia en la identificació, mitjançant nous indicadors de benestar, de materials manipulables adequats per a les necessitats exploratòries del porc i aplicables en explotacions intensives de porcí.

Després de l’entrega del reconeixement, es van presentar les bases de la segona edició del premi Innovacc, en el que hi podran participar estudiants de Batxillerat, FP i Universitat que hagin presentat o presentin el projecte final entre el 16 de juliol de 2017 i el 27 de juliol de 2018.