La Unió Esportiva Olot suma la pitjor primera volta de la seva trajectòria a la Segona Divisió B

Després de la derrota a Elx per 2 a 1, la Unió Esportiva Olot tanca la pitjor primera volta de la seva trajectòria a la Segona Divisió B. Els quinze punts acumulats són la seva marca més baixa en les quatre temporades a la categoria de bronze.

Els números dibuixen un panorama fosc pel futur de la Unió Esportiva Olot a la Segona Divisió B. El club ha tancat la primera volta amb 15 punts, la seva pitjor marca històrica a la categoria. L’any del descens, la 2015/16, la plantilla dirigida per Rodri sumava 20 punts a aquestes alçades de curs, i pel que fa als gols, mai s’havia arribat a la dinovena jornada amb una anotació tant baixa com els quinze gols actuals. Això sí, els 23 gols encaixats són el seu segon millor registre després dels 19 que es van rebre la temporada 2014/15. Tornant a la puntuació, si es dóna un cop d’ull als cinquanta clubs en posició de descens o play-off de les darreres deu temporades, només dos han aconseguit arribar a la salvació o a l’eliminatòria amb els números de l’Olot: són el Deportivo Aragón de la 2011/12, que tenia 14 punts i en va acabar sumant 44 al final de lliga -i tot i així va acabar baixant al play-out-, i el Lleida de la 2009/10, que va passar dels 15 als 49 punts al cloure el curs. Per sort, l’Olot ha començat a revertir la situació, però Garrido necessitaria millorar el ritme de punts aconseguits per salvar-se: n’ha acumulat 6 en cinc partits a la banqueta, i seguint així en sumaria 24 fins a final de temporada, arribant als 39, una xifra insuficient per atrapar la zona de promoció de descens de qualsevol de les darreres deu lligues. Aquests 24 punts són els mateixos que aconseguiria l’Olot guanyant tots els partits de casa, o sigui que convertir l’Estadi Municipal en un fortí inexpugnable seria un primer pas per a la salvació, però caldria sumar algun punt més a fora.