El primer Consell dels Infants de la Vall d’en Bas presenta les seves propostes al ple municipal

A la Vall d’en Bas, han exposat els resultats del primer Consell d’Infants del municipi, un projecte on els alumnes de 5è i 6è de l’Escola Verntallat van presentar diferents propostes per millorar la Vall.

Una representació de 30 alumnes de l’Escola Verntallat van assistir a l’exposició dels resultats del primer Consell d’Infants de la Vall d’en Bas, al saló de plens del consistori i davant els representants polítics del municipi. Allà, els joves van presentar les propostes treballades des del mes de setembre al centre educatiu, per tal que la corporació prengui decisions incloent l’opinió de tots els habitants de la Vall, i tenir en compte la dels infants. En total, es van presentar 11 actuacions, com fer campanyes de sensibilització sobre la contaminació dels vehicles; connectar tots els pobles de la Vall amb un bicicarril; posar més papereres al terme, especialment als camins per pujar al Puigsacalm, i que siguin adaptades al reciclatge, així com apostar pel porta a porta; netejar i millorar més els espais naturals, i plantar-hi més arbres; arreglar i instal·lar fonts i bancs; fer un estudi per cobrir la piscina municipal; fer activitats d’aventura a la zona dels Pins; millorar el camp de futbol dels Hostalets renovant els vestidors i posant gespa artificial; i que a Can Trona s’hi desenvolupi una biblioteca.

x