La Garrotxa ja acull a divuit persones refugiades, de les quals set són nens

L’Ajuntament d’Olot va per públic al ple d’ahir que la Garrotxa ja acull persones refugiades. Són un total de 18, de les quals set són nens, que ja van a les escoles de la comarca. Al ple d’ahir es va declarar la capital garrotxina ‘municipi compromès amb la infància refugiada’.

Divuit persones, de cinc famílies en les quals hi ha set nens. És el total de refugiats que ja acull la comarca de la Garrotxa. El regidor de Benestar Social Josep Berga va confirmar les xifres ahir a l’últim ple de l’any de l’Ajuntament d’Olot on es va refermar la seva implicació amb aquest col·lectiu, declarant la ciutat ‘municipi compromès amb la infància refugiada’.

Berga va explicar que els tràmits per a l’arribada de refugiats a la Garrotxa van començar la passada primavera, amb la sol·licitud a través de la fundació CEPAIM. Van arribar a l’estiu, però no s’havia fet públic per donar-los la màxima normalitat. Ara es continua treballant per a la seva integració. Tots els grups de l’oposició van expressar el seu suport a la declaració i van mostrar-se crítics amb la política comunitària davant el drama de les persones refugiades. Amb la declaració d’ahir l’Ajuntament d’Olot referma la seva voluntat de participar activament als programes oficials d’acollida de i continuar vetllant per facilitar l’accés d’aquestes famílies a serveis municipals, així com generar espais de treball comuns amb la població d’acollida.

x